Header AD

LTO Drivers License Exam Reviewer With Answers

LTO Drivers License Exam Reviewer With Answers



In the Philippines, applying for a driver's license required you need to take and pass both the written and practical exams at the Land Transportation Office (LTO). This is a critical part to get a driving license. After having your photo taken, creating a digital signature, and paying the applicable fees, the written exam is the next step. The LTo also gives examinees an option to take the test in either English or Filipino.

LTO Drivers License Exam Reviewer With Answers

The written exam has the following categories:

  • General driving knowledge
  • Parking
  • Driving emergencies
  • Handling and driving
  • Road signs and lane markings
  • Road position
LTO Drivers License Exam Reviewer With Answers

If you applying for a non-professional license, you need to get 30 correct answers out of 40 items to pass the exam while professional license applicants should get 45 corrects answers out of 60 items.

This article will give you the most comprehensive reviewer containing questions with answers to prepare you for the written exams.

LTO Drivers License Exam Reviewer With Answers



1. Question: Before changing lanes on a highway, you must give a signal for: Answer: B – 10 seconds before doing it.
2. Question: Which of the following best describes the picture? (Picture is an arrow pointing upwards with a no entry sign).
Answer: C – All vehicles no entry.
3. Question: What is the maximum speed of a vehicle entering a school zone? Answer: C – 20 kph
4. Question: What are the white lines on the road for?
Answer: C – Separates traffic going in one direction
5. Question: Those with a license can drive:
Answer: C – Vehicles according to license type
6. Question: Which of the following best describes the picture? (A triangle image with a red lining with 20% on top of a slope inside it)
Answer: B – Steep uphill gradient
7. Question: What is the meaning of a traffic sign that has square or rectangle with blue and white color?
Answer: B – Information sign
8. Question: Which of the following best describes the picture? (A u-like shape that is a horn with a no entry sign on it)
Answer: A – Do not use horn
9. Question: Which of the following best describes the picture? (A red circle with >2m< inside)
Answer: A – Vehicles more than 2 meters wide cannot enter
10. Question: If the vehicle’s headlight in front of you is blinding your eyes, what should you do?
Answer: A- Quickly look on the right side of the road
11. Question: How many days are given for you to settle the case to get your license back if you get caught?
Answer: A – 15 days
12. Question: Two continuous parallel yellow lines on the road means.
Answer: B – It is dangerous to overtake
13. Question: The minimum age to get a non-professional license is:
Answer: C – 17 years old
14. Question: What should you bring while driving?
Answer: C – Driver’s License, vehicle registration, and receipt of last LTO payment for the vehicle
15. Question: What will happen when your rear tire blows out?
Answer: B – The back end will sway away from the blowout
16. Question: The safest thing to do even if you have the rights of using the road is: Answer: A – Don’t Force your rights
17. Question: While driving, the hood of your car lifts up blocking your vision. What should you do? Check all that apply.
Answer: A – Look through the gap underneath the hood or out of the side window; C – Pull to the side of the road and refasten the hood
18. Question: Which of the following best describes the picture? (An octagonal red figure with STOP written on it)
Answer: C – Stop
19. Question: The minimum age for the applicant of a Professional Driver’s License is:
Answer: B – 18 years old
20. Question: What will happen when your front tire blows out?
Answer: C – The front end will pull towards the side of the blowout
21. Question: According to the law, you can’t drive fast except when:
Answer: A – All answers are correct; Other choices:(B – There is no danger and C – You are under the speed limit)
22. Question: What should you do before turning left or right?
Answer: C – Give a signal while no less than 30 meters before turning
23. Question: Which of the following best describes the picture?
Answer: C – Animal Crossing
24. Question: While driving, you should look at the side and rear view mirror: Answer: C – Quickly
25. Question: What is the meaning of the green arrow traffic sign?
Answer: B – The vehicle is allowed to go left or right
26. Question: Driving without license is against the law and is punishable by: Answer: B – Php750
27. Question: Broken white line on the road means?
Answer: C – Overtaking on the left and right sides of the road is allowed IF there is no danger
28. Question: If the driver of a vehicle in front of you is giving a hand signal and is pointing his hand to the ground, he is:
Answer: A – Stopping
29. Question: If you want to drive slower than other vehicles on a highway you should stay on the:
Answer: C – Right Lane
30. Question: What should you do if a policeman stops you?
Answer: C – Stop and give your license and papers if the policeman asks for it
31. Question: When should a driver make a decision?
Answer: A – While driving to anticipate other drivers’ actions
32. Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a red lining with a trailer inside it)
Answer: B – Vehicles with trailer cannot enter
33. Question: A red flag or red light should be attached to any vehicle cargo that exceeds:
Answer: C – One meter from the back of the car
34. Question: What is the meaning of the green traffic light?
Answer: B – The vehicle should NOT stop
35. Question: A continuous yellow line on the road means?
Answer: B – No overtaking on the left side
36. Question: What is the meaning of a blinking yellow traffic light?
Answer: B – Stay alert and continue if there is no danger
37. Question: The necessary distance in between you and a vehicle you are following should be:
Answer: A – The same length as a full vehicle
38. Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a red lining with a jeepney inside it over a no entry sign)
Answer: B – Jeepney no entry
39. Question: If the driver of a vehicle in front of you is giving a hand signal by pointing his left hand upwards he will:
Answer: C – Turn right
40. Question: Which of the following best describes the picture? (A man with a shovel)
Answer: B – Road Construction

LTO Drivers License Exam Reviewer With Answers

Reminder:

These will be the possible exact questions during the examination but keep mind that the sequence might be changed. Make sure you read the questions carefully and familiarize the rules of the road.

Is this article helpful?


Source: PH Juander
LTO Drivers License Exam Reviewer With Answers LTO Drivers License Exam Reviewer With Answers Reviewed by TNS Correspondent on Monday, April 04, 2022 Rating: 5

No comments